Uradowana sukcesem przy pierwszej próbie upieczenia ciasta drożdżowego, zdecydowałam się na kolejny krok - ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką czyli hit każdej wiosny i lata :).
2 łodygi rabarbaru,
oraz elementy kruszonki czyli:
2 łyżki mąki,
2 czubate łyżki cukru
2 łyżki masła.
Przygotowanie:
Rabarbar zasypujemy cukrem i czekamy chwilę aż nim nasiąknie.
Mieszamy z sobą i zagniatamy cukier, mąkę i masło.
Po uformowaniu ciasta drożdżowego (całe wykonanie jest opisane w przepisie podstawowym na drożdżowiec ) robimy na powierzchni małe zagłębienia, układamy rabarbar i kruszymy lub zcieramy na tarce ciasto powstałe z masła, mąki i cukru.
Pieczemy w piekarniku tak jak poprzedniu 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Delicja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz