wtorek, 4 stycznia 2011
Filety z pstrąga z grilla
Już nie będę po raz kolejny pisać jak bardzo lubię ryby :) Tym razem postanowiłam postawić na opcję szybką, pyszną i zdrową czyli na filety z pstrąga przygotowane w piekarniku z funkcją grilla. Tym razem smak miała dać cytryna, odrobina sosu sojowego, octu balsamicznego i duża ilości ziół. Polecam z wszelakimi sałatkami :)
Składniki:
4 filety z pstrąga (ok. 700gr)
cytryna
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
cytryna
rozmaryn, tymianek, bazylia
świeżo mielony pieprz oraz sól morska
Przygotowanie:
Filety myjemy i osuszamy, a następnie nacieramy solą, dużą ilością pieprzu oraz ziołami. W osobnym naczyniu mieszamy oliwę, ocet i sok z połówki cytryny i zalewamy rybę. Wraz z marynatą wstawiamy do lodówki na 2 godziny, a następnie odsączamy i układamy na ruszcie. Pieczemy w 180stopniach ok.30 minut.
Smaczna, zdrowa i szybka ryba gotowa :)
Smacznego pstrąga!
ChocoManiac
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Niezły początek nowego sezonu kulinarnego :) Wygląda super smakowicie!
OdpowiedzUsuńZnam tą rybcię :) widziałam ją dziś na żywo - wyglądała jeszcze pyszniej :)
OdpowiedzUsuńPozdrowki
Delicja
Pstrąg z tego przepisu wyszedł mi genialny ! Do tego dorzuciłam frytki, surówkę i sos koperkowy! Co za wrażenia zmysłowe... :)
OdpowiedzUsuńZapraszam serdecznie do sprawdzenia przepisów, które będę zamieszczać na nowym lifestylowym blogu
www.goodtotry.blogspot.com