wtorek, 4 stycznia 2011

Filety z pstrąga z grilla


Już nie będę po raz kolejny pisać jak bardzo lubię ryby :) Tym razem postanowiłam postawić na opcję szybką, pyszną i zdrową czyli na filety z pstrąga przygotowane w piekarniku z funkcją grilla. Tym razem smak miała dać cytryna, odrobina sosu sojowego, octu balsamicznego i duża ilości ziół. Polecam z wszelakimi sałatkami :)

Składniki:
4 filety z pstrąga (ok. 700gr)
cytryna
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
cytryna
rozmaryn, tymianek, bazylia
świeżo mielony pieprz oraz sól morska

Przygotowanie:
Filety myjemy i osuszamy, a następnie nacieramy solą, dużą ilością pieprzu oraz ziołami. W osobnym naczyniu mieszamy oliwę, ocet i sok z połówki cytryny i zalewamy rybę. Wraz z marynatą wstawiamy do lodówki na 2 godziny, a następnie odsączamy i układamy na ruszcie. Pieczemy w 180stopniach ok.30 minut.

Smaczna, zdrowa i szybka ryba gotowa :)
Smacznego pstrąga!

ChocoManiac

3 komentarze:

  1. Niezły początek nowego sezonu kulinarnego :) Wygląda super smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Znam tą rybcię :) widziałam ją dziś na żywo - wyglądała jeszcze pyszniej :)

    Pozdrowki

    Delicja

    OdpowiedzUsuń
  3. Pstrąg z tego przepisu wyszedł mi genialny ! Do tego dorzuciłam frytki, surówkę i sos koperkowy! Co za wrażenia zmysłowe... :)

    Zapraszam serdecznie do sprawdzenia przepisów, które będę zamieszczać na nowym lifestylowym blogu
    www.goodtotry.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...