Składniki:
6-7 jajek (ile osoba pragnie zjeśc)
pół szklanki mleka
2 -3 łyżki płatków owsianych (moga byc błyskawiczne)
2 -3 łyżeczki miodu
Składniki mieszamy w misce bardzo dokładnie, wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na małym ogniu.
Podajemy z ulubionym dżemem, posypane cynamonem lub wanilią. Ja polecam konfiturę porzeczkową, jak na załączonym obrazku :)
Taki Łomlet spożywam na śniadanie, czasem na kolację, generalnie pycha ;)
MadSoul
Aga, daj ludziom przepis na pieczen:) +5 kg do masy murowane:D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Double Blast
Pycha omlet :) chyba go zrobię w weekend ;)
OdpowiedzUsuńDouble Blast - przepis na pieczeń znajduje się w dziale "Kuchnia Śródziemnomorska" :)podejrzewam, że chodzi o tę samą pieczeń. Są tam również modyfikacje MadSoula :)
Czekoo
Czekoo to wlasnie chodzi o to ;)
OdpowiedzUsuńkonkretny ten omlecik, chyba bedzie moj w ten weekend
OdpowiedzUsuńPozdroweczki
Delicja