środa, 8 grudnia 2010

Łomlet Kult-rysty :)

Składniki:
6-7 jajek (ile osoba pragnie zjeśc)
pół szklanki mleka
2 -3 łyżki płatków owsianych (moga byc błyskawiczne)
2 -3 łyżeczki miodu

Składniki mieszamy w misce bardzo dokładnie, wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na małym  ogniu.

Podajemy z ulubionym dżemem, posypane cynamonem lub wanilią. Ja polecam konfiturę porzeczkową, jak na załączonym obrazku :)

Taki Łomlet spożywam na śniadanie, czasem na kolację, generalnie pycha ;)

MadSoul

4 komentarze:

  1. Aga, daj ludziom przepis na pieczen:) +5 kg do masy murowane:D

    pozdrawiam,

    Double Blast

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha omlet :) chyba go zrobię w weekend ;)

    Double Blast - przepis na pieczeń znajduje się w dziale "Kuchnia Śródziemnomorska" :)podejrzewam, że chodzi o tę samą pieczeń. Są tam również modyfikacje MadSoula :)

    Czekoo

    OdpowiedzUsuń
  3. Czekoo to wlasnie chodzi o to ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. konkretny ten omlecik, chyba bedzie moj w ten weekend

    Pozdroweczki

    Delicja

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...