niedziela, 14 listopada 2010
Przysmak Bawarski
Oto kolejny przepis z cyklu " Sobotnie śniadanie" :)Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, super syte i smakowite. Zdecydowanie nie dla osób na diecie.
Składniki ( dla 2 osób)
4 parówki
opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
szkalnka startego sera
Przygotowanie:
1. Jajko roztrzepujemy w misce
2. ciasto francuski rozkładamy na blacie i dzielimy tak, żeby w każdą część dało dało się owinąć parówkę.
3.Jeżeli zależy Wam na efekcie estetycznym, podzielcie ciasto na trójkąty, parówkę wtedy trzeba ułożyć u podstawy takiego trójkąta i rolować.
4. Ciasto posypujemy tartym serem, układamy na nim parówkę i zawijamy
5. tak powstałe " hot dogi" smarujemy jajkiem, przy pomocy pędzelka lub palca.
6. Układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
7. Pieczemy w piekarniku przez 12 minut.
Śniadamie gotowe! Można zajadać z musztardą czy z czym kto woli.
Smacznego
Delicja :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Łał :) no przyznam, że to śniadanie kosi, a mowie to jako znany paroowkożerca :P hehehe muszę spróbować :D
OdpowiedzUsuńFotki super Delicjo :)
Czekomaniaczek