niedziela, 14 listopada 2010

Przysmak Bawarski


Oto kolejny przepis z cyklu " Sobotnie śniadanie" :)Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, super syte i smakowite. Zdecydowanie nie dla osób na diecie.

Składniki ( dla 2 osób)

4 parówki
opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
szkalnka startego sera

Przygotowanie:

1. Jajko roztrzepujemy w misce
2. ciasto francuski rozkładamy na blacie i dzielimy tak, żeby w każdą część dało dało się owinąć parówkę.
3.Jeżeli zależy Wam na efekcie estetycznym, podzielcie ciasto na trójkąty, parówkę wtedy trzeba ułożyć u podstawy takiego trójkąta i rolować.
4. Ciasto posypujemy tartym serem, układamy na nim parówkę i zawijamy
5. tak powstałe " hot dogi" smarujemy jajkiem, przy pomocy pędzelka lub palca.
6. Układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
7. Pieczemy w piekarniku przez 12 minut.

Śniadamie gotowe! Można zajadać z musztardą czy z czym kto woli.



Smacznego

Delicja :)

1 komentarz:

  1. Łał :) no przyznam, że to śniadanie kosi, a mowie to jako znany paroowkożerca :P hehehe muszę spróbować :D

    Fotki super Delicjo :)

    Czekomaniaczek

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...